RENTOUTUMISEN UUSI AALTO

Hetki ajattomuudessa.
Täysin rentoutuneena, täydellisessä tasapainossa. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään, vesi kyllä kannattelee sinua ilman minkäänlaisia ponnisteluja. Musiikki vie sinut minne ikinä haluat. Voit keskittyä pelkästään itseesi – tai olla keskittymättä,
miten vain haluat – sillä hetki on kokonaan sinun.

Kellunta-allasta on kehitetty yli 50 vuotta juuri tuota hetkeä varten. Veden lämpötila ja suolapitoisuus ovat ihanteelliset rentoutumiseen. Voit halutessasi valita rentouttavaa musiikkia, joka ohjaa sinut kohti syvää, unenomaista rentoutumisen tilaa ja palauttaa pehmeästi tietoisuuden ja ajatukset ympärillä olevasta maailmasta.

Rentoutuskellunnan on kehittänyt professori John C. Lilly. Hän rakensi kellunta-altaan selvittääkseen muuttuuko aivojen tietoisuustila, kun ulkoiset ärsykkeet vähennetään minimiin ja keho rentoutuu täysin. Sen jälkeen kelluntaa on käytetty lukuisiin muihin tieteellisiin tarkoituksiin, urheilun ja luovan työn apuna sekä terveyden edistämiseen. Nyt sinullakin on siihen mahdollisuus.

Tutkimustietoa rentoutuskellunnasta

KELLUNNAN VAIKUTUKSET

Kelluessa painottomassa tilassa lihasten ja luuston kipeisiin kohtiin kohdistuu vähemmän painetta. Lihakset pääsevät rentoutumaan, kipu ja jännitys lievenee. Verenkierto paranee. Sydämen lyöntitiheys ja verenpaine laskevat.

Ilman ulkoisia ärsykkeitä myös aivot saavat lepoa ja mieli rentoutuu. Aivojen sähkökäyrä hidastuu Theta-tasolle. Samalle tasolle, joka on tyypillinen hetkelle ennen nukahtamista. Elimistö alkaa tuottaa mm. beta-endorfiinia, joka lievittää kipua ja saa aikaan miellyttävän olon. Samalla stressiin ja masennukseen liittyvien hormonien määrä kehossa laskee. Theta-tila saavutetaan ilman tietoista pyrkimystä. Sinun tarvitsee vain antaa itsellesi lupa rentoutua.

Epsom-suola edistää soluhengitystä ja puhdistaa munuaisia. Näin kehon luonnollinen puhdistusmekanismi paranee. Kellunnan jälkeen iho ja hiukset tuntuvat puhtailta ja raikkailta.

Rentoutuskellunnalla voidaa saavuttaa helpottavaa vaikutusta moniin lääketieteellisiin oireisiin. Mm. nivel- ja ihosairauksiin, kuten reumaan ja psoriasikseen sekä fibromyalgiaan. Kelluntaa on käytetty hoitokeinona myös MS-tautiin ja Parkinsonin tautiin, positiivisin tuloksin.

Luovuus, oppimis- ja visualisointikyky paranevat kellunnan tuloksena. Tunnin kellunta vastaa jopa kuuden tunnin täydellistä lepoa.

Ei turhaan sanota, että kunnon yöunien jälkeen kaikki näyttää paremmalta.

 

 KATSO KELLUNTAVIDEO